Hiiden talli

Mistress TrixxieKuvat - Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan, Alegre

Myyty! Uudet sivut!

» Virallinen nimi: Mistress Trixxie
» Ikä: 5 vuotias (syntynyt 14.5.2013)

» Sukupuoli: Tamma
» Rotu: Newforestinponi
» Säkäkorkeus: 142 cm

» Väri: Ruunikko

» Koulutus:Re:120 cm, Ko:HeB
» Painotuslaji: Esteratsastus

» Omistaja/Maahantuoja: Evli (VRL-10601)
» Rekisterinumero: VH13-027-0296

Menestys


Luonne

Tämä leidi osaa kyllä ihastuttaa ja raivostuttaa. Suloinenhan se on, mutta välillä melko kuriton. Joskus ponilla on yksinkertaisesti liikaa virtaa, ja silloin tuo lähtee helposti käsistä. Kahlekuningattaruus menee myös ovelalle Trixxille. Se on haka karkaamaan tarhasta, ja yllyttää yleensä seuralaisensa mukaan seikkailuilleen. Saakin olla tarkkana kun toista ponia tarhasta ottaa tai vie, Trixx on nimittäin varmasti väijymässä tilaisuuttaan, jos ei aidan ali ole päässyt ryömimään.

Ratsastaessa Trixx toimii hienosti, kun energiaa on sopivasti. Sen hyppää upeasti, ja nopeus on tamman valttia. Kuumuu toisinaan kuitenkin, ja silloin tulee huolimattomuusvirheitä. Tamma hyppää myös pieneen kokoonsa nähden aivan uskomattoman rohkeasti ja hyvin. Korkeatkaan esteet eivät saa neitiä epäröimään. Kouluratsastuksessakin sujuu perusjutut mukavasti, mutta kun esteitä tai mitään ponineidin mielestä mielenkiintoista ei ole näköpiirissä, Trixxie saattaa heittäytyä laiskaksi, mikäli ratsastaja ei jatkuvasti keksi tammalle uutta tekemistä. Maastossa poni viihtyy myös, ryöstämisestä on kuitenkin tullut pieni paha tapa kun Trixxie pääsee kunnolla vauhdin hurmaan, tai päättää, että aika palata tallille. Myöskin peltoja kannattaa välttää, koska tammalla on pieni avoimenpaikanpelko, ja se hermostuu etenkin yksin suurilla aukeilla paikoilla. Kaverin kanssa tosin peltolaukatkin onnistuu.

Tamman käsittely on sensijaan suurimmaksi osaksi helppoa, ja kaikki sujuukin yleensä hienosti. Trixxie ottaa lunkisti hoitaessa ja kengittäessäkin. Traileriinkin kävelee esimerkillisesti, etenkin pienen ruokalahjonnan avulla. Ponille tyypillisesti Trixxiekin on varsin perso ruualle.

  i. Pirateclip evm   ii. Tuntematon
  ie. Tuntematon
  e. Eslicpe Inky evm   ei. Tuntematon
  ee. Tuntematon


Palkintokaappi


27.11.2016 / Yllätyspalkinto - Joulumuorin estekiitäjä - titteli / Veeran yksityistalli

Jälkeläiset

00.00.0000 o. / t. Varsan nimi emä / isä
00.00.0000 o. / t. Varsan nimi emä / isä

Kilpailukalenteri

 • 30.11.2016 || Ventos || ERJ CUP, luokka 10, 120cm || 7/124
 • 22.2.2017 || Romilly || Luokka 6. 120cm || 9/36
 • 21.2.2017 || 6. 120cm || Romilly || 11/36
 • 24.2.2017 || 6. 120cm || Romilly || 4/36
 • 00.00.0000 - luokka - kutsu - sija
  00.00.0000 - luokka - kutsu - sija
  00.00.0000 - luokka - kutsu - sija
  00.00.0000 - luokka - kutsu - sija
  00.00.0000 - luokka - kutsu - sija
  00.00.0000 - luokka - kutsu - sija
  00.00.0000 - luokka - kutsu - sija
  00.00.0000 - luokka - kutsu - sija
  

  Valmennukset

  27.12. 2016 - Estevalmennus / Kirjoittaja Omppu
  Tänään pidin estevalmennuksen new forest-tamma Trixxille ratsastajineen. Ensin ratsukko ravasi rennosti ympäri kenttää tehden jokaiselle sivulle loivan kiemurauran. Kun Trixx oli vetreä ja kuulolla, aloitimme hyppäämisen kavaletin kokoisilla miniesteillä. Ensin ratsastettiin keskihalkaisijaa pitkin puomeille, ravattiin suorana niiden yli, tehtiin käyntisiirtymä ja ravattiin esteen yli edelleen suoralla linjalla. Muualla ratsukko sai tehdä voltteja ravissa. Trixx ja Evli suorittivat tehtävän oikein reippaasti, eikä poni edes yrittänyt nostaa laukkaa esteen päältä.

  Muutaman kierroksen jälkeen puomit vaihdettiin pieneksi esteeksi, käyntisiirtymä pelkäksi puolipidätteeksi ja linjan lopussa oleva este nostettiin kuuteenkymmeneen senttiin. Esteen päältä sai tällä kertaa luvan kanssa nostaa laukan. Trixxille nämä esteet olivat todella pieniä, ja se suoriutuikin hypyistä helpon näköisesti. Puolipidätteen Evli sai tehdä selkeästi, ja pian Trixx kuuntelikin ratsastajaansa hyvin.

  Tämän jälkeen tehtävään lisättiin toinen este. Halkaisijalta jatkettiin kulman läpi lävistäjälle, ja siellä hypättiin noin kahdeksankymmentä senttiä korkean esteen yli. Myös linjalla olevaa estettä korotettiin, ja puolipidätteen kohdalla nostettiinkin jo laukka. Evli ratsasti huolellisesti, vaikka Trixx alkoi osoittaa jo kuumumisen merkkejä. Nostettuani esteet lähemmäs 110 senttimetriä, sai ratsastaja olla jo todella nopea puolipidätteiden kanssa, jotta tehtävä varmasti onnistuisi. Erityisesti linjalla Trixx olisi mielellään nostanut laukan jo ensimmäisellä esteellä. Loppujen lopuksi ratsukko sai kuitenkin olla oikein tyytyväinen suoritukseensa, ja Evli jäähdytteli Trixxin suurilla kuvioilla ravissa.

  Päiväkirja

  1.12.2016 - Evli - Maastolenkki
  " Oisit nähynyt sen osallistujalistan! Yli sata nimeä! Luulin ettei meillä ois Trixxien kans mitään toivoa! " luennoin naapuritallin ystävälleni, joka oli luvannut lähteä maastolenkille mukaan omalla hevosellaan.
  " Ja me oltiin seitsemänsiä niistä kaikista! " totesin ylpeänä neitokaisestani ja taputin tätä kaulalle yhtä hymyä täynä.
  " Joo joo, ihme poni on. Joko laukattaisiin vähän? " ystävättäreni totesi naurahtaen. " Ai noin kyllästynyt sä oot meidän sankaritarinan. " naurahdin ja myönnyin sitten.

  Trixxie lähti mielellään laukkaamaan. Oli kuitenkin virhe laukata toisen ratsukon rinnalla. Newforestin sisäinen laukkahevonen heräsi henkiin, ja tuo lähti selkeästi kiihdyttämään ohi. " Prrrr... " yritin toppuutella turhaan ponin sännätessä hieman isomman hevosen viertä. Eihän neiti sitä ihan kiinni saanut kovasta yrityksestä huolimatta, vaan väsyi lumisen hiekkatien puolessa välissä ja hidasti. Pyysin tammaa siirtymään käyntiin, ja luovuttanut poni siirtyi mielellään hitaampaan askellajiin. Loppumatka menisi nähtävästi madellen.

  " Hyytykö se? " edelle kerennyt ratsukko kysyi hidastaessaan. " Vähän joo. Raukalla ollut rankka viikko. " hymyilin.


  27.11.2016 - Evli - Yllätys kilpailuissa
  Kilpailut olivat päättyneet tälläkertaa ponineidin osalta huonosti. Ei sijoitusta. Emme olleet onneksi kuitenkaan ihan pohjamudissa, mutta kuitenkin pettynein mielin olin jo lastaamassa ponineitiä traileriin.
  " Hei, te saitte yllätyspalkinnon! Ota nyt äkkiä se ulos sieltä! " kiljahti kisahoitajamme Emma takanani. Hämmentyneenä laitoin Trixxien peruuttamaan ulos. Se oli kyllä hankalaa, koska ahmatti oli huomannut jo trailerissa olevat heinät, ja selvästikkin halusi pistellä ne poskeensa.
  " Ei vielä, me saatiin kuule kunniamaininta neiti hyvä! " naurahdin, ja talutin vastentahtoisen tamman takaisin pääkallopaikalle kuljetus-suojat pois otettuamme. Vai Joulumuorin estekiitäjä.
  Palkinnoksi saimme aivan ihanan punaisen loimen ja ruusukkeen. Olin otettu kunniamaininnasta. Trixxie keskittyi lähinnä tarkastamaan, ettei palkintojenjakajan taskuun varmasti ollut eksynyt mitään herkkupalkintoja. Aina sai hävetä ja kärsiä. Toisaalta kai kunniamaininnallinen poni saisi nyt tällä kertaa tämän anteeksi.

  22.11.2016 - Evli - Poni karkuteillä
  Trixxie. Se ponipahanen oli taas karannut tarhasta. Huusin tamman nimeä juosten ympäri tallipihaa muiden hevosten katsoessa minua kummaksuen. Ei jälkeäkään. Paniikki alkoi valtaamaan minut, vaikkei toki tamman karkaaminen ollut uutta - usein se tosin vain jäi pihaan. Päätin lähteä etsimään tammaa vielä lähimaastosta pimenevästä illasta huolimatta. Kohta oli ruoka-aika, eihän poni voisi missata sitä? Kenties se tulisi vastaan tiellä. Toivoin todella niin.
  Päätin hakea tallista taskulampun mukaani varmuuden vuoksi. Havaitsin tallin oven olevan raolleen. Olin valmiina meuhkaamaan avonaisesta tallinovesta ensimmäisenä vastaantulevalle henkilölle, mutta tallissa ei ollut ketään. Suljin oven ja kuulin samassa kolahduksen. Se tuli ruokavarastosta. Sillä sekunnilla tiesin, missä todennäköisesti etsimäni poni oli.
  " Trixxie! " kiljahdin ja harpoin rehuvarastoon. Siellä minua odottikin ruunikko tamma minuun vilkaisten pyöreillä silmillään ja jatkaen hyllyköiden hamuamista. Onneksi suurin osa ruuasta oli ponin ulottumattomissa laatikoissa. Nappasin ponia riimusta kiinni ja talutin tämän jämäkästi ulos rehuvarastosta. " Toivottavasti et saa nyt mitään ähkyä, senkin... " mutisin, mutta päätin hiljetä. Telkesin tamman karsinaan odottamaan ruoka-aikaa. Tämän neidon annos kyllä pienenisi itsepalvelun takia ainakin puolella tänä iltana.

  Ulkoasu © Pilvimarja 2013 / Heidi